Namur ventielen


Namur ventiel

Namur ventielen zijn er van vele merken en in vele uitvoeringen, meestal toegepast in de procesindustrie.

Het Namur ventiel is gemaakt voor op pneumatische actuators met Namur flensbeeld (volgens de norm VDI/VDE 3845) voor bijvoorbeeld de pneumatische bediening van kogelkranen en vlinderkleppen of andere kwartslag aandrijvingen voor afsluiters.

Het Namur ventiel is te leveren in een 3/2-weg functie (voor enkelwerkende pneumatische aandrijvingen, veer sluitend of veer openend) of in een 5/2-weg functie (voor dubbelwerkende pneumatische aandrijvingen. Bij veel Namur ventielen kan men het tussenstuk tussen het ventiel en de pneumatische actuator omdraaien om de functie van 3/2-weg naar 5/2-weg om te bouwen.

Namur ventielen worden niet veel toegepast in hygienische omgevingen waar vocht en corrosie op de loer liggen, maar soms kun je niet anders. Daarom heeft Ebora een speciaal Namur ventiel Food version voor toepassing in natte hygienische ruimten. Het is een kunststof Namur ventiel met RVS inserts en ontworpen met zo min mogelijk "dode" ruimten. De elektrische aansluiting loopt via een M12 connector en heeft daarmee een IP-waarde IP67.  

Om de snelheid van de bediening te regelen bestaan er tussenbouw smoorventielen met Namur aansluiting.

Door de directe verbinding met de pneumatische aandrijving is de reactietijd kort en is het meteen duidelijk voor welke afsluiter het Namur ventiel bedoeld is. Dit is met name handig als het Namur ventiel een handbediening heeft en daarmee ter plekke de pneumatische aandrijving kan bedienen.

Enkele mogelijkheden zijn op deze site opgenomen omdat we daar regelmatig mee werken, maar andere merken kunnen we ook leveren.

Omdat Namur ventielen vaak in grotere aantallen worden afgenomen heeft Ebora ook speciale prijzen voor:

  • Enkele Namur ventielen
  • 100 stuk verpakking Namur ventiel
  • 200 stuk verpakking Namur ventiel
  • 500 stuk verpakking Namur ventiel
  • 1000 stuk verpakking Namur ventiel

 

Opties:

  • ATEX, voor potentieel explosieve ruimten
  • Namur ventielen inclusief bekabeling
  • Namur ventielen inclusief bekabeling naar en van de elektrische standmelding van de pneumatische aandrijving.

Spezifikationen

Principe
Betrieb
medium
Werkstoff
Nennweite
Prozes Anschluss
Werkingswijze
Marken Burkert, Festo
Hygienisch Niet Hygienisch
Mehr Info oder einen Angebot des produkts

© 2012-2019 Ebora Process Automation ist ein Warenzeichen von Ebora BV - 't Veld 3 - S, Heteren, Niederlande - info@ebora.nl